logo
Omnitrix3

A World of Warcraft a legnépszerűbb nagyon sok szereplős online szerepjáték

A World of Warcraft egy rendkívül népszerű, nagyon sok szereplős online szerepjáték. Lényege, hogy sok ezer ember játszik benne egyszerre, akik előfizetnek a játékra. A játékosok felveszik egy kitalált karakter szerepét és irányítják a karakter cselekedeteit. A World of Warcraft online fantáziavilága állandóan létezik, és akkor is mozgásban van, amikor a játékos nem jelentkezik be rá. A játékot a Blizzard Entertainment indította el 2004-ben, a korábbi nagy sikerű Warcraft számítógépes játékokat folytatja, a Warcraft III: The Frozen Throne története után két évvel indul. A grandiózus játéknak több mint 10 millió előfizetője van, így a világ a legnépszerűbb ilyen jellegű játéka, még Guinness rekordot is tart.

A játékosok kalandokat élnek át a fantáziavilágban, képességeket fejlesztenek és azok segítségével harcolnak. Az óriási játékosszám persze nem azt jelenti, hogy mind a 10 millió ember együtt játszik. Az előfizetők több szerver azaz többfajta játéktípus közül választhatnak. A normál szervertípusban a környezetük ellen harcolnak, a játékosok között csak speciális esetekben van küzdelem. Az úgynevezett PvP típusú szerveren egymással harcolnak, az RP típuson kötelező a karakterre jellemző szerepet játszani.

A játékosok választhatnak, hogy milyen karakter bőrébe bújnak. A karakterek számos fajból kerülnek ki, amelyek vagy a Szövetség, vagy a Horda tagjai. A Szövetségbe tartoznak az Emberek, a Törpök, a Gnómok, az Árnyelfek, a Draeneiek és a Vérfarkasok, míg a Horda tagjai az Orkok, a Trollok, a Taurenek, az Élőholtak, a Vérelfek és a Goblinok. A Szövetség és a Horda harcol egymással.

A játékhoz a fejlesztő kiegészítő lemezeket árusít, eddig négyet adott ki, a The Burning Crusade-ot, a Wrath of the Lich Kinget, a Cataclysmot és a Mists of Pandariát.
©  www.ps-labs.net
Minden jog fenntartva
| Keressük Oldaltérkép