logo
Omnitrix3

A Total War Battles: Shogun játéka az iPhone-osok örömére

A Total War a Creative Assembly cég stratégiai játéksorozata, ennek tagja a Shogun is. A sorozatba tartozó játékok célja a rendelkezésre álló erőforrások menedzselése és a nyerő stratégia kialakítása. Az egyes epizódokat különböző látványos történelmi korszakokba helyezték, ahol a játékos csapataival harcba száll az ellenséggel szemben.

A sort a Shogun: Total War nyitotta meg 2000-ben, ezt követte 2002-ben a Medieval: Total War, 2004-ben a Rome: Total War, 2009-ben az Empire: Total War, 2010-ben a Napoleon: Total War, Számos epizódnak elkészült a második része is, például 2011-ben a Total War: Shogun 2. Jelenleg is készül egy újabb rész, a Total War: Rome II, amely várhatóan 2013 harmadik negyedévében jelenik meg.

2012 áprilisában adták ki a Total War Battles: Shogun változatot, amelyet kifejezetten mobiltelefonokra, pontosabban egyelőre csak iPhone-ra és iPadre készítettek, de már tervezik az androidos változat kiadását is. Viszont, hogy a PC-s felhasználók se nélkülözzék, augusztus végén megjelent a PC-s változat.

A feudális Japánban játszódó Shogunban a játékos az ország a vezetésének megszerzéséért harcoló egyik klánt vezeti, a sóguni hatalomért küzd. Az érintőképernyőn csapatai egy hatszög alakzaton hajtanak végre gyors hadmozdulatokat és rendületlenül harcolnak, a „Bushido” módban csak előrefelé mehetnek, véletlenül sincs lehetőségük a visszavonulásra. Természetesen a viszonylag kis kijelzőn egy stratégiai játék nem adhat akkora élményt, mint a teljes változatok a nagy PC-s monitoron, de szórakoztató elfoglaltságot nyújt várakozás közben, és a stratégia kialakítása tartósan leköti a figyelmet.
©  www.ps-labs.net
Minden jog fenntartva
| Keressük Oldaltérkép