logo
Omnitrix3

A Prince of Persia játék diadalútja

A Prince of Persia szintén kedvelt játéksorozat. Nagy hagyományokra tekinthet vissza, azon játékok egyike, amelyeket eredetileg Apple számítógépre fejlesztettek ki. 1989-ban jelent meg és Apple II-ön futott. Kiadásakor a játék kitűnt kiváló grafikájával. 1993-ban megjelent a folytatása, 1999-ben pedig kijött az első 3D-s epizód. Az eltelt idő folyamán 2 milliónál is többet adtak el a játékból. A mai napig 13 rész készült el belőle.

Szintén egyedi vonása, hogy először volt a játék és utána készült belőle film, nem pedig fordítva, ahogy az általában szokás. 2010-ben forgatták a játékra épülő filmet Jake Gyllenhaal és Gemma Arterton főszereplésével.

A sorozat összes játékának színhelye Perzsia, ahol a Herceget irányítva különböző feladatokat kell végrehajtani, illetve meg kel küzdeni az ellenséggel. Az első történetben szerelmét, a hercegnőt egy toronyba, őt pedig egy katakombákba zárják és 60 perc alatt kell kiszabadulnia, megoldani a feladványokat, megküzdeni az ellenfelekkel és eljutni a hercegnőhöz.

Az első részben a Herceg egy varázstükrön halad át, amely két részre szakítja a lelkét. A „sötét árnyéka” többször is akadályozza az útján, de az utolsó pályán újra egybeolvadnak. Ez a motívum aztán visszatér a folytatásokban, míg a The Shadow and the Flame játékban a Herceg elhagyja saját testét és az árnyalak segítségével győzi le ellenfelét. Az árny ezzel eltűnik.

A történetben fontos szerepet játszik az idő tőre, amellyel a hős képes irányítani az időt, sőt Homok Örvények közelében meg is mutatja az időt. Aki maga ellen fordítja, halhatatlanná válik, de a homok irányítása alá kerül.

A játék az összes jelentősebb platformon elérhető.
©  www.ps-labs.net
Minden jog fenntartva
| Keressük Oldaltérkép