logo
Omnitrix3

A Pharaoh városépítő számítógépes játék az ókori Egyiptomba repít

A Pharaoh egy klasszikus városépítő számítógépes játék, nevéhez illően az ókori Egyiptom területén zajlik. Itt kell a játékosoknak településeket építeni és irányítani. A játék 1999-ben jelent meg, az Impressions Games fejlesztett, a Sierra Entertainment adta ki.

A játékosok öt küldetéssoron, tulajdonképpen öt szinten mehetnek végig, ezek az ókori Egyiptom történelmi korszakainak felelnek meg: predinasztikus periódus, archaikus periódus, ó-, közép - és újbirodalom. Mindegyik szinten három-hat küldetés várja a játékosokat, ezek időnként el is ágaznak, és a játékosok választhatnak az irányítandó városok között.

Az építkezés folyamán kialakítják az alapvető szolgáltatásokat, biztosítják a vízellátást, élelemtermelést, beindítják az ipart, majd sor kerül a kultúra, oktatás, kereskedelem beindítására is. Nekiláthatnak a piramisépítés nagyszabású feladatának is. A piramis felépítése a feladat komplexitásának megfelelően nem egy lépésben történik. Először rendezni kell a terepet, kőfejtőt kell üzemeltetni, tárolóraktárakat kell létesíteni részére. Az építkezést számos animáció mutatja be. Azonban nem csak piramist kell építeni, a játékosok erődítményeket is építenek.

A küldetések természetesen egyre nehezednek, egyre nagyobb épületeket kell emelni, sőt a fáraó, továbbá más városok és istenségek is követelésekkel lépnek elő.

A szoftver méri, hogy a játékos megfelelő eredményt ért-e el, öt kategóriában értékel, ezek a népességszám, kulturális szint, a fáraó és a szomszéd kormányzók elégedettsége, az emlékművek száma és a város jóléte. Ha elérte a megfelelő értékeket, választhat, hogy átlép a következő város építésre vagy a meglevőt kormányozza tovább.

A játékot a Cleopatra: Queen of the Nile című csomag bővíti, valamint számos javító- és bővítőcsomagot adtak ki hozzá.
©  www.ps-labs.net
Minden jog fenntartva
| Keressük Oldaltérkép