logo
Omnitrix3

Mindenhol jól szórakozhat a mobiltelefonos játékokkal

A mobiltelefon szinte mindig kéznél van, így a mobiltelefonos játék is. Kiválóan alkalmas arra, hogy kitöltsük vele az üresjáratokat, jól szórakozhatunk egy hosszadalmas utazás vagy várakozás közben is. Az okostelefonok megjelenése jelentősen kibővítette a játékok lehetőségeit, a nagyobb kijelzőre látványosabb grafika készíthető. Az egyre népszerűbbé váló táblagépek pedig szinte a PC-s játékokhoz hasonló élményt nyújtanak.

Sok mobil eszközzel már vásárláskor kapunk játékokat, de bármikor beszerezhetünk újabbakat. A telefonos játékok nagy előnye, hogy sok ingyenesen letölthető, vagy rendkívül kedvező áron vásárolható meg.

Számtalan játékot fejlesztettek ki a sok telefonon és táblagépen megtalálható Android operációs rendszerre. Az Android nemcsak operációs rendszer, az Open Handset Alliance által fejlesztett, jelenleg a Google tulajdonában levő komplett alkalmazás más kulcsfontosságú mobil funkciókra is kiterjed. Nyílt forráskódú Linux kernelre épül, így szabadon fejleszthető. Ezáltal számtalan nagyszerű lehetőséget kínál játékfejlesztők számára is. Jelenleg az Android az okostelefonokon leggyakrabban használt operációs rendszer a világon, ezért számtalan játékot írnak rá. Nehéz is felsorolni a legnépszerűbbeket. A legkedveltebb mindenféleképpen az Angry Birds, amely máris legenda lett. Számos játékon keresztül követhetjük a kalandokat, még az űrben is mókás madarakat láthatunk. A jól eltalált grafika óriási népszerűséget hozott ennek a kedves játéknak.

A nagy konkurens a mobil eszközök területén is az Apple. Az androidos telefonok versenytársa. az iPhone vitathatatlanul óriási sikert ért el a piacon. Itt a fejlesztéshez is Apple eszközökre van szükség, a programozói környezet csak Macintosh gépen működik, és erre van szükség ahhoz is, hogy a fejlesztők feltölthessék az elkészült játékokat az Apple alkalmazások online boltjába, az iTunes-ba. Ennek ellenére sokan vállalják, hogy beszerzik az iPhone-os játékok készítéséhez szükséges eszközöket, így ezen a platformon is széles játékválasztékot találunk. Az iTunes-ban hihetetlenül sok iPhone-alkalmazás kapható, a számuk már meghaladja az 500.000-t és rengeteg köztük a játék. Természetesen nem maradhat ki közülük az Angry Birds, de mivel ezt már említettem, a Total War Battles: Shogun nevű stratégiai játékra szeretném felhívni a figyelmet. A továbbiakban alaposabban is foglalkozunk vele.


©  www.ps-labs.net
Minden jog fenntartva
| Keressük Oldaltérkép