logo
Omnitrix3

A Microsoft Train Simulator segítségével vonatokat vezethetünk magyar vasútvonalakon

A Microsoft Train Simulator a Microsoft vasútszimulátora. Több érdekes útvonalon lehet rajta vonatokat vezetni, ezek a Settle-Carlisle vonal, ahol a „Flying Scotsman” gőzmozdonnyal közlekedhetünk, a Philadelphia—Washington között húzódó Northeast Corridor vasútvonal, ahol az Acela expressz jár, és a Marias Pass vonal szintén az USA-ban. De vonatozhatunk Japánban, az Odakyu-Odawara vonalon vagy a Hisatsu vasútvonalon és Ausztriában a romantikus Arlberg vasútvonalon.

A Microsoft Train Simulator nyílt felépítésű játék, így bárki fejleszthet hozzá új pályákat és vonatokat. Magyar fejlesztők is dolgoznak az ügyön, így már a szoftverben is jár a magyar M41, M61, V43, M62, V63, M63, és M44 mozdony, szinte minden használatban levő mozdony megtalálható itt.

2007-ben elkészült az „Alföld 3” pályakiegészítés, amely sok magyar realisztikus vonalat tartalmaz, ahol kipróbálhatjuk, milyen a magyar vasútvonalakon mozdonyt vezetni. A szoftverben szerepel a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Vácrátót-Vác, a Budapest-Cegléd-Szolnok, a Cegléd-Szeged, a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét, a Szolnok-Kiskunfélegyháza és a Kecskemét-Lakitelek vonal. Azóta megjelent a negyedik és az ötödik kiadás is, így a virtuális pálya kibővült a Kelebia-Kiskunhalas, a Kiskunhalas-Kiskunfélegyháza, a Kiskunfélegyháza-Szentes vonallal és Szolnokról már Debrecenbe is elmehetünk. A nagy sikerre való tekintettel fejlesztő folyamatosan dolgozik, így az ötös verzió módosításaival már Biharkeresztesre, Lőkösházára, Gyulára, Hódmezővásárhelyre, Kunszentmártonra és Nyíregyházára vonatozhatunk.

A számítógépes játék segítségével a levegő kiengedésével használhatjuk a vonatféket, az áramerősség változtatásával pedig a mozdonyt fékezhetjük és hangjelzéseket is adhatunk. Működtethetjük az ablaktörlőt és a lámpákat. Utunk során tartani kell a menetrendet, ezt a szoftver gondosan ellenőrzi is és pontosan a kijelölt helyen kell megállnunk a vasútállomáson. Átfogó kézikönyv vezet be a mozdonyvezetés rejtelmeibe, és online segítséget is igénybe vehetünk.


©  www.ps-labs.net
Minden jog fenntartva
| Keressük Oldaltérkép