logo
Omnitrix3

A játékkonzolok látványos csodái

Ahogy korábban már említettük, a játékkonzolokat eredetileg a játékok kedvéért fejlesztették ki, ezért meglehetősen specializáltak, sok izgalmas kiegészítőt tartalmaznak. Ma már alapvető, hogy egy versenyautós játékhoz kormány is tartozik, de a játékkonzolok ennél sokkal előrébb tartanak. A következőkben megnézzük, hogy pontosan hol is.

A leghíresebb konzolok a Microsoft XBOX, a Sony PlayStation és a Nintendo Wii és DS sorozat. Mindegyikből számtalan különböző változat kapható, rengeteg különféle játékkal felszerelve.

Az XBOX ugrálós-táncolós családi gépcsomagja, a KINECT hang- és gesztusirányításával például mindenkit megmozgat. Ráadásul nemcsak játszani tudunk vele, filmeket is nézhetünk a segítségével. Az egész testes irányítás nemcsak a mozgásos játékok esetében előnyös, azt is lehetővé teszi, hogy a menük között akár egy kézlegyintéssel navigáljunk.

Az Xbox LIVE online szolgáltatása pedig számtalan játék- és szórakozási lehetőséget biztosít 25 milliós tagsága számára. A többszemélyes játékok hálózatában az ismerősök együtt is játszhatnak. Külön öröm, hogy ezek a játékok állandóan fejlődnek, rendszeresen új bővítmények érkeznek hozzájuk, így soha nem válnak unalmassá. Az Xbox LIVE-val már a Facebook és a Twitter is elérhető.

A Sony Playstationje is valóságos kis birodalmat épített ki. A PlayStation 3 nagyfelbontású filmek és játékok lejátszására alkalmas, zenét és videókat tárol, és online közösséget alakított ki. A rendszer óriási kapacitása HD felbontást, hatalmas méretű és részletességű grafikák létrehozását teszi lehetővé. A gyors processzor segítségével a fejlett szimuláció előnyeit is élvezhetjük.

Látványos és lebilincselő játékokat kínál a Nintendo is. A Nintendo 3DS játékait speciális szemüveg nélkül is három dimenzióban látjuk, ez a tulajdonság egyelőre páratlan a játékkonzolok között. A Wii játékok mozgásérzékelős irányítása nagyszerű szórakozást nyújt. A mozgásos játékok mellett internetezési lehetőséget és több játékos által játszható online játékokat is biztosít. Távirányítója teniszütőként, golfütőként, bowling golyóként, bokszkesztyűként vagy kardként is funkcionálhat. A DS sorozat konzoljaiba két képernyőt építenek, amelyek közül az egyik érintésérzékeny, így azzal is vezérelhetjük a játékokat. A DS- játékokból 2004 óta több mint 135 millió darabot értékesítettek.


©  www.ps-labs.net
Minden jog fenntartva
| Keressük Oldaltérkép