logo
Omnitrix3

Harc A Föld irányításáért a Command and Conquer valós idejű stratégiai játék keretében

A Command and Conquer valós idejű stratégiai játékok sorozata. Tiberian Dawn című első részét 1995-ben adta ki a Westwood Studios, Dune II stratégiai játékának korábbi sikerén felbuzdulva. Ekkor még MS-DOS és Mac OS operációs rendszereken futott a játék, az újabbak Windows operációs rendszeren működnek, de a sorozat több tagja elérhető játékkonzolon és Macintoshon is.

A sorozat ma már 11 játékot tartalmaz és 8 kiegészítő lemezt is kiadtak hozzá. Nagyon szép eladási adatokat mutathat fel, összesen több mint 30 millió példányt adtak el belőle.

A valós idejű stratégiai játék lényege, hogy minden egyes játékos bármikor kiadhat parancsot, amelynek végrehajtása azon nyomban elkezdődik, tehát amikor az egyik játékos lép, a többieknek nem kell várakozniuk, ők is léphetnek egyidejűleg. Az ilyen típusú játékokban a feladat többnyire valamilyen erőforrások összegyűjtése vagy építkezés. Ebben a játékban is folyik nyersanyaggyűjtögetés és helyt kap a gazdálkodás is, de komoly szerep inkább a harcnak jut.

Az alaptörténet szerint meteorit csapódik a földnek és halálos anyagot bocsát ki magából. Ráadásul a sugárzása mutációt okoz, átalakítja az élővilágot, így az embereket is. A veszély kezelésére jön létre a Globális Védelmi Összefogás szervezetet, de Kane a forradalmár akadályozza a tevékenységét, mert abban hisz, hogy a meteor hatása új evolúciós szintre juttatja az emberiséget. A Védelmi Összefogás és Kane harcol a Földért.

A játékosoknak feladatokat kell teljesíteniük, ezekhez a tiberium-kristályok begyűjtéséből származó pénzt használhatják fel. A pénzből ki lehet képezni a katonákat, új épületeket lehet építeni (szintén katonák kiképzésére).
©  www.ps-labs.net
Minden jog fenntartva
| Keressük Oldaltérkép