logo
Omnitrix3

Az Angry Birds az egyik legnépszerűbb számítógépes játék a világon

Az Angry Birds az egyik legkedveltebb számítógépes játék a világon. A 2009 végén kiadott program máris legendás, eddig több mint 1 millióan töltötték le. Az óriási népszerűségnek köszönhetően alapváltozata a legtöbb platformon elérhető, játszhatjuk például PC-n, Apple gépeken, androidos telefonokon, PSP-n. Mostanra több folytatása is elkészült, ezek az Angry Birds: Seasons, Angry Birds Rio, a legújabb Angry Birds Space és a csak iPhone-on játszható Angry Birds: Gone Cuckoo.

A játék lényege, hogy ki kell lőni a tojásokat elrabló gonosz malacokat, méghozzá a csúzliba tett dühös madarakkal. Természetesen több szinten, több pályát lehet bejárni, s közben a színes, vicces figurákon szórakozhatunk. A pályák meglehetősen változatosak, így a játék rajongói soha nem unatkoznak. Több mint kétszáz épületre lehet a robbanó madarakkal lőni, az amúgy szintén nagyon bájos megjelenésű zöld malacok változatos helyeken bújnak el, hol kastélyt, hol üvegházat kell lerombolni a megbüntetésükhöz. A teljesíthető szintek száma ráadásul állandóan nő. A különböző madarak másféleképpen robbannak, ez nagyban erősíti a játék tréfás látványvilágát. A folytatásban a madarak Rio De Janeiróba repülnek, ez alkalommal piros madarakat kell csúzlival kilőni.

Az ellenzők többnyire azt vetik fel, hogy ez nem egy elmebajnokság, de valószínűleg nem is annak készült. Ugyancsak nem nevezhető stratégiai játéknak, és sokszor inkább a szerencsétől függ, hogy jó eredményeket érünk-e el benne. De hát az Angry Birds az ami, egy könnyen érthető, mókás, szórakoztató időtöltés.

Nem csoda, hogy az Angry Birds sikerét sokan meglovagolták, ma már számtalan „angry” kezdetű játékot találunk, a dühös gombáktól kezdve a dühös földönkívüliekig.


©  www.ps-labs.net
Minden jog fenntartva
| Keressük Oldaltérkép